TEATRE

El Teatre és la branca de les arts escèniques relacionada amb l’actuació. Representa històries actuades enfront dels espectadors o davant d’una càmera utilitzant una combinació de discurs, gestos, escenografia, música, so o espectacle.

El teatre infantil fa part de la llista d’activitats extraescolars ofertes als nens. Per fer teatre no cal que el nen sigui un artista i tingui una qualitat innata per a això, n’hi haurà prou amb que vulgui divertir-se, inventar, interpretar històries, i fer amics.

Aquest curs té molts avantatges ja que aprendrem a través de jocs i activitats en grup o individuals, que són ideals per ajudar els nens a desenvolupar l’expressió verbal i corporal, i a estimular la seva capacitat de memòria i la seva agilitat mental. També serveix perquè els nens retinguin diàlegs i embarbussaments, millorant i afavorint la seva dicció.

Amb el teatre el nen augmenta la seva autoestima, aprenen a respectar i conviure en grup, coneixen i controlen les seves emocions, descobreixen el que és la disciplina i la constància en el treball, a més de desenvolupar-se entre el públic.

El teatre també pot servir per a:

1 – Reforçar les tasques acadèmiques com la lectura i la literatura.

2 – Actualitzar el nen en matèries com el llenguatge, l’art i la història.

3 – Ajudar en la socialització dels infants, principalment als que tenen dificultat per comunicar-se.

4 – Millorar la concentració i l’atenció dels nens.

5 – Transmetre i inculcar valors.

6 – Promoure que els nens reflexionin.

7 – Fomentar l’ús dels sentits dels nens.

8 – Motivar l’exercici del pensament.

Aquesta i moltes altres avantatges només amb practicar i aprendre sobre el Teatre. No hi ha millor manera d’ensenyar a una persona que amb l’art. I és quan són nens que és la millor edat perquè comencin a anar a classes de teatre, a partir dels cinc anys d’edat. A aquesta edat, el nen podrà llegir, entendre, i el seu poder de memòria és alt. Els nens absorbeixen tot el que escolten.

L’educació teatral i artística és fonamental en aquest procés ja que en ella el fonamental és «subjectivar la realitat». I s’aconsegueix a través de diversos canals: el treball de la percepció i les sensacions; la coordinació; i l’adaptació amb l’entorn. Els sentiments, o emocions, de recerques internes, al teatre es projecten amb una forma comunicable; és a dir, els nens seran capaços de canalitzar els sentiments i apoderar-se d’ells per fer-los veure quan fan teatre en forma d’actuació i expressió artística.

Els temes són molt variats en aquest curs, passarem per diferents camps com:

El Teatre: per mitjà de jocs divertits aprenen i coneixen què és el teatre i la història d’aquest mateix.

El Joc simbòlic i la dramatització: en aquest punt aprendran les diferents opcions i coses necessàries per a la dramatització com a expressió lingüística, corporal, plàstica i rítmica- musical, diferències entre actuar i dramatitzar, a més de fer jocs dramàtics amb els seus companys.

Dicció: Aprendran com canalitzar la seva veu i parlar clarament, perquè així es pugui entendre el que vol dir. També aprendran a projectar la veu i que se’ls escolti.

Creació de personatge: A través de jocs i de la seva pròpia creativitat, obtindran les eines per imitar i crear nous personatges, amb la seva particular manera de pensar i de moure’s. D’aquesta manera seran capaços d’optar a papers teatrals i assumir-los amb facilitat.

Creació d’obres: aprendran a com crear obres fantàstiques per mitjà de les seves imaginacions, amb jocs i dinàmiques per fer l’aprenentatge més fàcil.

Actuació: Aprendran a com actuar, quins gestos fer i com interpretar un personatge. També tindran en compte als seus companys i al treball en equip per tenir una millor presència artística.

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba
Spain